Tuesday, 17 May 2016

Cuti2 Malaysia : Pulau Perhentian & Kota Bharu - Day 3

Salam..

Dah hari ke 3..sekejap jer rasa bila kita happy..rasa tak nak balik pun ada..nak jadi orang pulau jer boleh?? hahaha...lepas tu hitam legam sebab kulit akak sensitip okeh...cepat sangat sunburn...so kenalah balik kan...benda yang bermula pasti ada akhirnya..so pagi tu sarapan dulu...lepas sarapan puas2, jalan2 buat kali terakhir tepi pantai menikmati keindahan pulau and kenyamanan pagi di sini...
Rasa tak nak balik lagi muncul...huhuhuhu..kenapa kena balik?? lempang muka sendiri baru teringat ada keluarga yang tunggu akak kat tempat lain, ada kerja yang sedang tunggu akak siapkan and banyak lagi yang sedang tunggu akak di balik pulau..hehehe drama sangat kan?? jom tengok gambar akhir di pulau..







nilah dia abang wan yang banyak tolong akak..

So kitorang balik ke jetty kuala besut dengan bot cocohut chalet ni..and sampai jer ke jetty, kitorang semua naik van ke airport sebab nak ambik kereta sewa kat airport..kitorang sewa kereta untuk sehari sebab senang nak gi jalan2 makan2 and shopping2..sampai jer airport, settle hal kereta then terus gi carik makan tengah hari..lapar wei...takder kerja lain, mencekik jer kan..kitorang makan nasi ayam ker nasi kerabu ayam panggang tak ingat tapi agak mahal gak makan kat situ...so akak tak nak recommend apa2..just biasa2 jer makannan dia..then lepas dah kenyang kitorang gi check in hotel..kitorang tido Hotel Perdana KB satu malam and ambik 2 bilik..pandai2lah berhimpit tido sebab nak jimat sangat kan...akak tak kesah sangat pun..

Bila dah check in, siap2 and keluar nak shopping kat pasar siti khadijah..akak jadik driver....so kitorang pun pergilah tapi akak sorang tak masuk pasar...akak lepak kat mall depan tu sebab malas nak shopping...tak cukup budget...takut tengok nak beli..naya akak...so tahan diri dari tengok..bila diorang semua dah habis shopping, kitorang gerak plak gi carik teh tarik madu yang buih dia sangat meletops...akak lupa lagi nama kedai dia..tapi memang terbaiklah teh tarik madu dia...abc dia pun boleh tahan...



nampak tak buih dia?? lazat!!

So lepas dah kenyang, kitorang gerak ke rumah pakcik kitorang, Pak Uda..pegi lawat sebab dia tak sihat, sakit kencing manis and jantung kalau tak silap..kang kalau tak pergi, mesti bapak akak bersyarah setahun kenapa tak lawat dah alang2 kat sana?? tapi akak memang dah niat nak gi lawat okeh bukan sebab kena paksa..lepas dah lawat, kitorang balik hotel...okeh, dah lapar balik..so, turunlah makan kat restoran yang ada dalam Hotel Perdana tu..sedap and portion besar and MURAH!! yer, makanan hotel yang paling murah setakat ni yang akak pernah makan ni..recommended makan kat sini...harga ala2 makan kat kedai western biasa tapi layanan macam raja..gituh akak promote kan.. oklah lepas makan naik bilik and tido..mana tak gemok?? sambung besok okeh..

Till then,
ADIOS

3 comments:

monstorious wife said...

Tu diahhhh kannn sekali update terus 3 entry sehari.. Syabas hakak ucapkan..

feeza_nwa said...

hahahaha...tengah ingat apa nak tulis tu yang update terus..ni tak habis lagi ni..tengah carik mood nak tulis

شركة المثالية said...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة رش مبيدات بالجبيل